[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
ابر کلیدوازگان::
مقالات در دست انتشار::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: ::
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
پیش بینی افسردگی و اضطراب افراد مبتلا به بیماری های التهابی روده براساس شخصیت تیپ دی، ادراک بیماری، حمایت اجتماعی و کیفیت سازمان شخصیت
نادر منیرپور ، مینا باقری ، عباس ارج
، monirpoor1357@gmail.com
چکیده:   (534 مشاهده)
بیماری التهابی روده جهت توصیف طیف وسیعی از اختلالات استفاده می شود که شامل کرون و کولیت اولسراتیو می باشد و نواحی مختلفی از روده ها را درگیر می کند . مطالعات جدید نشان می دهند که احتمالا این بیماری با برخی اختلالات روانشناختی همچون افسردگی و اضطراب هم ابتلایی بالایی دارد .از این رو هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی وضعیت افسردگی و اضطراب بر اساس تیپ شخصیتی دی در افراد مبتلا به بیماری های التهابی روده بود. همچنین در این زمینه، ادراک بیماری، حمایت اجتماعی و کیفیت سازمان شخصیت نیز بررسی شد. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه ی آماری این مطالعه کلیه ی بیماران مبتلا به بیماری‌ التهابی روده بیمارستان شهید بهشتی کاشان بود که در4 ماه دوم سال 1400 مراجعه کرده بودند. نمونه آماری شامل 200 نفر از اعضای جامعه ی آماری مذکور بود، این تعداد به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده اند. ابزارهای به کارگرفته شده شامل پرسشنامه افسردگی بک، پرسشنامه اضطراب بک، مقیاس تیپ شخصیت دی دنولت، پرسشنامه ادراک بیماری بردبنت و همکاران، مقیاس چند بعدی حمایت اجتماعی ادراک شده و پرسشنامه سازمان شخصیت کرنبرگ بودند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار spss ورژن 26 استفاده شد. که شامل دو قسمت آمار توصیفی و آمار استنباطی بود. نتایج کلی حاکی از آن بود که فرضیه پژوهش مبنی بر تأثیر تیپ شخصیت دی ، ادراک بیماری، حمایت اجتماعی وکیفیت سازمان شخصیت با افسردگی و همچنین اضطراب رابطه معنیداری وجود دارد. بر اساس یافته های این پژوهش طراحی مدل مداخله ای ، جهت بهبود افسردگی و اضطراب افراد مبتلا به بیماری های التهابی روده ضروری مینماید. 
واژه‌های کلیدی: افسردگی، اضطراب، تیپ شخصیت دی، ادراک بیماری، حمایت اجتماعی، کیفیت سازمان شخصیت، افراد مبتلا به بیماری های التهابی روده.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/1/28 | ویرایش نهایی: 1402/3/14 | پذیرش: 1402/4/14
ارسال پیام به نویسنده مسئول

Ethics code: 54216203869091400162395489


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
روانشناسی سلامت بالینی clinical health psychology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 36 queries by YEKTAWEB 4660